karpers dood door weer omslag!

Dit staat er vandaag te lezen in de krant persoonlijk heb ik nog nooit gehoord dat vissen dood gaan door een weer omslag! maar ik kan het mis hebben natuurlijk ben geen bioloog. Vreemd daarin komt het mij dan wel weer over ik zeg dus word vervolgt.

RIJSWIJK – De vissterfte waar Groot Rijswijk vorige week melding van maakte is het gevolg van de weeromslag de laatste weken. Dat meldt de eigenaar van Landgoed Te Werve, Mirco Cuppens. “We hebben hierover contact gehad met het Hoogheemraadschap Delfland en zij hebben hier ook metingen verricht. De oorzaak is niet een kapotte pomp, maar de overgang van extreme hitte naar de recente regen en storm. Daardoor komt er een zuurstofarme bovenlaag in het water waardoor de vissen naar zuurstof gaan happen. Dit moet zich binnen een of meerdere weken op een natuurlijke manier herstellen.” Dit betekent echter niet dat er niks gedaan kan worden om de natuur een handje te helpen. Cuppens: “We hebben de verbinding tussen de Vliet aan de Van Vredenburgweg en de Put open gezet, zodat er zuurstofrijk water uit de Vliet kan toestromen. Ook staat de pomp 24 uur per dag te draaien.”

Visstand

De vissen zijn inmiddels geruimd. De verwachting is dat de visstand zich vanzelf herstelt. Dat is goed nieuws voor de visvereniging die op het landgoed actief is. “Ik heb het goed gevonden toen ik het landgoed kocht, dat de leden van deze vereniging in De Put blijven vissen”, zegt Cuppens. “Wel op voorwaarde dat zij de pomp onderhouden. De pomp is deze zomer tijdelijk buiten gebruik geweest, maar dat is verholpen.”

Lees ook:Zaterdag grote uitzetactie spiegelkarpers in Julianakanaal
Lees ook:opnieuw karpersterfte
Lees ook:Na regen komt zonneschijn
Lees ook:Vissen als les uur
Lees ook:Landgoed het Timmerholt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.