Reaktie op zorgen karperbestand door de Carp Whisperer

bl111We gaan terug naar de jaren 80. Ik een echte kanaalfreak, kende alle hotspots a/d zijtak Almelo. Ving zomaar een tiental karpers na werktijd op een avondje vissen. Wist precies waar de karpers zich bevonden als er een boot langs kwam, op Zondag zonder boten, ik ving ze! Dit alles op een Boilie goedje van van Ginkel uit Diepenveen. Ik draaide zelf!

Avonden en nachten liep ik te klooien met het maïsmeel goedje uit Diepenveen en de hele buurt kon mee genieten, Potjes zoetstof en Scopex waren niet aan te slepen. Met zo’n klein boily plankje was ik druk, een worstje er op en ik 10 balletjes, gouden tijden. Hennie Mattemakers in Hengelo en ik op de Zijtak. EEA bleef niet onopgemerkt, ik kreeg meer last van stekkenpezers, jongens zo breed als een kleren kast en vol met tattoo,s claimden mijn visstek en ik ging verkassen. Ik had mijn plaatsje gevonden en wel tussen de spoorbrug en de Tankingsbrug. Een geweldige stek, kort tegen de kant op nog geen 60cm water. Ik ving alles!!!

Dat duurde een paar jaar. De vangsten liepen terug en ik ging meer blanken. Dus zoeken naar nieuwe oorden. De Rietvoorn uit Holten bracht uitkomst en ik storte me helemaal op het Catsmeer. Het duurde precies 2 jaar voordat ik dit water door kreeg, daarna kat i/h bakkie en ik had alles gevangen, ook de Rijen op 38 pond.Het nachtvissen viel me tegen, werd s’nachts wakker, niet van gepiep maar van een groepsbijeenkomst van Homo’s, niet dat ik iets tegen homo’s heb, maar bij zonsopgang wil ik niet geconfronteerd worden van mannen met de broek op de enkels en gasten die daar foto’s van maken. Ik was weg!!!! Laren, de S57 een unieke vijver, echt een stekkie voor mij! Geen wereld records maar wel met regelmatige vangsten zo tussen de 17 en 28 ponds schubjes.

Ik vond het helemaal geweldig en ben me gaan verdiepen op deze vijver. Ik werd controleur op deze vijver had een cursus gedaan etc. Ik ving een steurtje (waarschijnlijk uitgezet door iemand die zijn homevijver zat was) had de Koys! Dit tot deze zomer na 4 July. Er werd 300kg Kroes/kruiskarper uitgezet in hartje zomer met een hitte golf i/h vooruitzicht op een 3ha vijver. Kortom het oude bestand is dood en geruimd. 71 karpers zwemmen niet meer in deze vijver, het is over voor ons op deze vijver

. Mannen met een karper hard, Michel/John/Nick en noem maar op hebben hier niets meer te zoeken. Het oude bestand is dood! Heb me weer georrienteerd op de zijtak, dat bosje over het water net iets voorbij de Tankingsbrug, had er de hele week matig gevoerd met pellets en wat 25mm Pioneer balletjes Black squid. Afgelopen zaterdag moest het maar gebeuren, kom ik op mijn weekend stekje, een overmaatse aanhanger vol met roeibootjes, de UT uit Enschede heeft wedstrijden tussen de 2 bruggen. Snel een ander stekkie zoeken en beland op de kop van de zijtak, je kan er prima zitten, auto direkt achter je.

Alleen onze oosterburen waren me al voor geweest, de stek vol met schubben/restanten van diverse kampvuurtjes en er was plaats gemaakt in het riet voor het dumpen van bierblikjes van de Lidl. Had dus een vervelende kater van wat een weekendje vissen aan het kanaal moest worden. Ik blijf nog ff zoeken aan het kanaal.

See you all The Carp Whisperer

Lees ook:Speciaal ontworpen hekken moeten karper tegen houden
Lees ook:Zuurstofgebrek vijver: honderd vissen dood
Lees ook:Grote karpers zijn de sigaar in Ruxveense vijver
Lees ook:Wereldrecord schubkarper dood gevonden
Lees ook:Polen vangen onze vijver leeg

2 reacties op “Reaktie op zorgen karperbestand door de Carp Whisperer

  1. Justin

    Beste karper visser

    Ik had een paar vraagjes over de vijver het catsmeer en ik zag dat u de ins en outs van dit water wist zou u misschien contact kunnen zoeken via mijn e-mailadres [email protected]

    Met vriendelijke groet justin olthues

      /  
  2. Justin

    ?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.