Categorie: "kanaalvisserij"

Schubben voor Drenthe

Middels deze Facebookpagina wil ik onderzoeken of het uitzetten van karpers op de Drentse kanalen en vaarten wenselijk is. Dit naar aanleiding van de vele berichten over matige tot slechte vangsten die er de laatste jaren geboekt worden. Het gaat hier dus om het creëeren van draagvlak voor toekomstige uitzettingen obv praktijkgegevens van zoveel mogelijk karpervissers in Drenthe.

PB product preview 1

Wie was de eerste die op de markt kwam met de line aligner juist ja de firma PB ik moet er bij vermelden dat de snaggers er iets eerder waren maar deze vond ik nogal lomp. Een uitkomst was het dan ook dat PB met deze kwam. Een poosje niet in de winkels maar nu weer op voorraad de line aligner van PB. Voor 4,95 per zakje en per 8 verpakt! Waarom  moeilijk doen.

Een kant en klare line aligner ter vervangen van krimpkous. Kant en klaar uit de verpakking en binnen een handomdraai bevestigd op de haak. Ideaal voor momenten waarop het stomen van krimpkous niet mogelijk is of niet is toegestaan.

De Aligner Short Shank is speciaal ontwikkelt voor haakmodellen met een korte steel. Door z’n speciale vorm zorgt de line aligner voor een verlening van de haaksteek waardoor het draaivermogen van de haak enorm wordt vergroot. Gemaakt van het beste materiaal en uitgevoerd in camouflagekleuren waardoor het voor een karper zeer moeilijk waarneembaar is. Door de speciale vorm tevens een product wat zeer gebruiksvriendelijk en visvriendelijk is!

De Aligner Long Shank is speciaal ontwikkelt voor haakmodellen met een lange steel. Door z’n speciale vorm zorgt de line aligner voor een korte verlenging van de haaksteel waardoor de longshank altijd op de perfecte(lees veilige) plaats zal inhaken. Gemaakt van het beste materiaal en uitgevoerd in camouflagekleuren waardoor het voor een karper zeer moeilijk waarneembaar is. Door de speciale vorm tevens een product wat zeer gebruiksvriendelijk en visvriendelijk is!

De X-small Algners zijn een aangename toevoeging voor de vissers die graag met kleinere haken vissen. Deze zeer fijne en kleine aligners zorgen voor maximaal indraai effect en zitten stevig op de haak. Speciaal ontwikkeld voor haakmaatjes 8 t/m 12.  Probeer ze een op de Long Shank maat 8 of 10 en schrik niet van het indraai effect….super agressief maar door het “rechte” oog van de Longshank wordt uitscheuren voorkomen.

Verkrijgbaar in de kleuren Silt, Weed en Gravel. Verpakt per 8 stuks

 

Karper van 23,5 kilo dood geslagen

De kop klinkt nogal spannend maar spannend is het niet droevig wel, De huidige record karper van de rivier de Main-Donau-kanaal is dood geslagen. Deze vis genaamd Sandy was 23,5 kilo bij een lengte van 105 cm. Deze vis is deze week door haar vanger dood geslagen iets wat in Nederland ondenkbaar is maar in Duitsland verplicht.

 

Het terugzetten van bovenmaatse vissen is in Duitsland wettelijk verboden de vanger heeft zich gewoon aan de wet gehouden.. Door dat ook in duistland karper spullen makkelijk voor handen zijn gebeurd dit wel vaker, iedere idioot  kan een hengel kopen en een beer vangen en deze gewoon dood slaan en mee nemen. Tijd voor nieuwe regelgeving in Duitsland…..

 

rip Sandy

Karpermarathon voor Poolse sportvissers

Van vrijdagmiddag 20 september tot zondagochtend 22 september wordt op plas Watergoor in Nijkerk een karpermarathon gehouden met alleen Poolse deelnemers. De wedstrijd is een initiatief van een groep Poolse karpervissers die de Nederlandse sportviscultuur trachten uit te dragen onder de Poolse gemeenschap in Nederland.