Landgoed het Timmerholt

In Drenthe bij de plaats Westerbork ligt landgoed het Timmerholt, in de jaren 80 90 al bekend als een karperparadijs. Op dit park ligt een water wat in die jaren al bekend stond om een goed karperwater. En dit is niet veranderd, wat wel is veranderd is dat je er niet zomaar meer kunt vissen. Je zult een huisje moeten huren.

Maar dit is zeker de moeite waard met een paar man een bungalow te huren om eens relax in alle luxe te vissen. Vissen vanuit de tuin, uw eigen steiger of een speciaal ingerichte visplaats, het meer van Timmerholt biedt u volop unieke visstekken.
Ook in 2013 worden weer geweldig mooie vissen gevangen, waaronder geregeld karpers boven de 30 pond.
De laatste twee jaar hebben wij in twee fase honderden Spiegel- en Schubkarpers uitgezet om de populatie afwisselend te houden en zowel de beginnende als de gevorderde visser meer kans op succes te bieden.
Deze vissen worden op dit moment gevangen met een gewicht varierend tussen de 8 en 15 pond.
Om ook voor de toekomst een gezond visbestand te garanderen is er 17 september 2013 een totale monitoring van ons meer geweest.
In samenwerking met de visfederatie Groningen/Drenthe is er een dag gevist, gewogen, gemeten en geteld en naar aanleiding van aantallen en soorten is er door een ecoloog een plan van aanpak afgegeven om een optimale populatie te creeren, waardoor we ook in de komende jaren weer optimale vangsten en optimale gezondheid en groei van de vissen kunnen waarborgen.
De ecoloog, dhr. Bonhof, geeft aan dat de gezondheid van water en visbestand prima in orde zijn en we vooral niet teveel nieuwe vis uit moeten zetten om de groeipotentie en het ecologisch evenwicht niet te verstoren.

Meer informatie en boeken www.timmerholt.nl/index.php?id=20

Facebook www.facebook.com/VisvriendenvanTimmerholt

 

Lees ook:Sportvissen op de radio
Lees ook:Schubben voor Drenthe
Lees ook:Solar producten lekker via de post
Lees ook:Karpervisser op radio Drenthe!!
Lees ook:Top weekend bij Simavis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.