Categorie: "Hengelsporfilmpjes"

Brute grashappers voor Danny Wilschut

Ik krijg veel berichten door via Facebook prima, allemaal lekker blijven doen. Van de week kreeg ik een bercicht van Danny Wilschut en dan kijk ik zeker even. Hij mlede me dat er een leuk filmpje op You tube stond. Nou en leuk is die zeker.

 

Ik heb niks met grashappers maar als ze zo groot zijn als deze vooruit dan maar. In het filmpje 1 keer  29,1 kg, 1 keer  25,2kg en 7 stuks over de 20 kilo Ja u leest het goed!!!! Beter nog ga eens kijken ….

Verbeter de snelheid van je Shimano molens……………

Soms kom je leuke en interesante dingen tegen op het internet, waar zouden we toch zijn als karper visser zonder  het internet.Dan konden we niemand veilig vanaf een toestenbord meer  bedreigen of lasting vallen. En moesten we het weer recht in het gezicht doen!! Maar ik dwaal weer eens af. deze blog gaat over de snelheid van je Shimano molens en hoe die te verbeteren. Niet dat er wat mee mis is maar het kan sneller.

BIZARRE VISROOF (VIDEO)

Deze twee vissers hebben twee flinke vissen aan de haak weten te slaan. Om vervolgens thuis te laten zien hoe groot de vangst wel niet was, volgt er even een fotomomentje.

Hoewel de pelikaan al enige tijd loert op de gevangen vis, is er toch een ander dier dat er met de buit vandoor

MET JOHNNY DE MOL EN DAMIAN OP 31 OKTOBER

 Onlangs berichtte ik jullie al over de bijzondere visdag die Marco en ik samen met Johnny de Mol en zijn gast Damian voor het nieuwe programma Syndroom beleefden. Inmiddels hebben wij van Talpa te horen gekregen dat die bewuste uitzending donderdag 31 oktober te zien zal zijn op RTL-4 en als het goed is om 21.30 uur.

 

Ben zelf ook reuze benieuwd hoe alle chaos en hectiek van die dag uiteindelijk aan elkaar is geplakt en hoe alles er uitziet en verwacht natuurlijk dat jullie ook allemaal gaan kijken.

Ed Stoop

 

MPE Tackle beter kan haast niet!

Dat ik fan ben laat dat duidelijk zijn gisterenavond mocht de banksticks en buzzerbars uitproberen wat heerlijk, alles gewoon los in de tas en met een minuut staat het aan de waterkant door middel van het Quick Release Fittings. Daarnaast had ik altijd het probleem dat ik mijn schroefjes kwijt was. Ook opgelost in dit systeem van MPE Tackle is het onmogelijk om je schroeven kwijt te raken ook weer toppppp

 

Kijk hier voor meer info http://mpetackle.com/bankstick-photo-gallery      En nu tijd voor een fimpje

Paaiende karpers in de Oostvaardersplassen

Ruben Smit filmt de grauwe ganzen die momenteel massaal aanwezig zijn. Er zijn in de Oostvaardersplassen ongeveer 600 broedparen. Deze krijgen bij elkaar wel een paar duizend kuikens. Maar doordat er ontzettend veel kuikens worden opgegeten, blijft het aantal grauwe ganzen gelijk. De ganzen broeden in het moeras en daarna lopen ze samen met hun kuikens richting het grasland, want daar zitten ze het liefst.

 

Ruben gaat ook het water in om de karpers te filmen. De karpers zijn in deze tijd van het jaar aan het paaien in de ondiepe rietoevers. De eitjes van de karper zijn gelig van kleur. Na drie tot acht dagen worden de jonge karpers geboren, afhankelijk van de temperatuur. Omdat de rietoevers snel warm zijn, verloopt deze ontwikkeling in dit gebied snel. Maar het afzetten van de eitjes in het ondiepe water aan de waterkant is niet zonder gevaar. Vaak vallen ze ten prooi aan reigers en vossen.