Karpervissers hebben onenigheid. Twee aanhoudingen

Een 39-jarige man uit Oosterhout heeft zondag 15 september 2013 aangifte gedaan van mishandeling, gepleegd door een 50-jarige man uit Veldhoven. Deze man deed op zijn beurt aangifte van vernieling van zijn autoruit, gepleegd door een 28-jarige man uit Oosterhout. De drie mannen beslechtten zondagmiddag een eerdere onenigheid tussen de 28-jarige Oosterhouter en de 50-jarige Veldhovenaar. De uitkomst was uiteindelijk drie beschadigde auto’s en twee aanhoudingen: de politie hield namelijk de Veldhovenaar en de 28-jarige Oosterhouter aan.

Aanleiding De 39-jarige Oosterhouter raakte zondagmiddag 15 september op de Beneluxweg in discussie met de 50-jarige man uit Veldhoven. Aanleiding voor de discussie was een onenigheid, enkele weken eerder, waarbij de man uit Veldhoven een 28-jarige man uit Oosterhout (en tevens familielid van de 39-jarige Oosterhouter) zou hebben bedreigd. Die zomerdag zou het 28-jarige familielid een conflict met de Veldhovenaar hebben gehad over een visstek aan het Wilhelminakanaal waar de Veldhovenaar zat te vissen. De Oosterhouter meende dat het zijn plek was en wilde dat de Veldhovenaar weg zou gaan. Agenten spraken ter plaatse met beide vissers en traden bemiddelend op.

Huidige incident Zondagmiddag 15 september 2013 herkende de 39-jarige Oosterhouter de Veldhovense karpervisser en sprak hem aan. De twee kregen een woordenwisseling, die zou zijn uitgelopen in duw- en trekwerk. Daarbij zou de Veldhovense karpervisser de Oosterhouter een klap in zijn gezicht hebben gegeven. De bril van de man uit Oosterhout ging hierdoor stuk. Toen de 39-jarige Oosterhouter de plaats van de onenigheid verliet, reed de Veldhovenaar achter hem aan. De rit ging naar de Esdoornlaan, waar de 28-jarige Oosterhouter, waarmee de Veldhovenaar dus eerder een conflict had gehad, in zijn auto stond te wachten. Hij was inmiddels gewaarschuwd door de 39-jarige Oosterhouter. Vervolgens reden de drie auto’s achter elkaar stapvoets de Kastanjelaan op. De 39-jarige Oosterhouter voorop, daarachter de man uit Veldhoven en als laatste in de rij de 28-jarige man uit Oosterhout.

Aanrijdingen en vernieling autoruit Op de Kastanjelaan gebeurden uiteindelijk twee aanrijdingen, waarover de meningen over de toedracht uiteen lopen. De auto’s van de Veldhovenaar en de 39-jarige Oosterhouter kwamen met elkaar in botsing, waardoor schade ontstond. Ook reed de 28-jarige Oosterhouter met zijn auto achterop de auto van de Veldhovenaar. Ook hierdoor ontstond schade. De twee Oosterhouters liepen naar de auto van de Veldhovenaar om verhaal te halen, waarna de 28-jarige Oosterhouter de ruit van de bestuurdersportier vernielde. Op dat moment arriveerde de politie. Na de verschillende betrokkenen te hebben gesproken, hielden de agenten de 28-jarige Oosterhouter aan op verdenking van vernieling van de autoruit. Ook hielden ze de Veldhovenaar aan op verdenking van mishandeling. Het onderzoek naar de precieze toedracht loopt nog. De politie hoort onder andere diverse getuigen.

Bron: Politie.nl

Lees ook:Vermiste Adri Knops viste illegaal op paling politie zoekt informatie!
Lees ook:UPDATE: Door karper in water getrokken invalide visser overleden
Lees ook:Vissers beroofd en met wapen bedreigd in Delft
Lees ook:Visdeal.nl zoekt Vissenvangers
Lees ook:Politie stuit tussen Graauw en Paal op fuiken van visstropers

Eén reactie op “Karpervissers hebben onenigheid. Twee aanhoudingen

  1. richard

    Nou nou is dit nu nodig.
    Triest.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.