Politie stuit tussen Graauw en Paal op fuiken van visstropers

GRAAUW – De politie heeft deze week tussen Graauw en Paal elf illegale fuiken aangetroffen.

Verdachten zijn niet aangehouden. Vissen stropen volgens de politie is in Zeeuws-Vlaanderen nog steeds een lucratieve business. Uit eerdere controles in de Vlaamse Kreek en de Rotte Kreek bleek dat er veel vis wordt gestroopt met behulp van fuiken. Reden voor de politie, Staatsbosbeheer en de plaatselijk visvereniging om geregeld in onderlinge samenwerking visserijcontroles uit te voeren.

De politie van bureau Hulst en Staatsbosbeheer hebben het watertraject tussen Grauw en Paal dinsdag met een boot nauwkeurig bekeken, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Er werden 11 illegale fuiken uit het water gehaald die bovendien niet voorzien waren van een verplichte keerwand. Zo’n afscheiding moet voorkomen dat vogels, ratten en te grote vissen in de fuik terechtkomen. Vissen met fuiken is alleen toegestaan voor officiële en geregistreerde beroepsvissers. In de kreken van de gemeente Hulst zijn er echter geen beroepsvissers actief die met fuiken mogen vissen.

De visrechten van visverenigingen of particuliere personen hebben alleen betrekking op vissen met een hengel. Visverenigingen spannen zich in om de visstand op een gewenst peil te houden door levende vis in te kopen en uit te zetten.

De controleurs haalden uit de fuiken in de Graauwse Kreek een grote karper, een krab, zes palingen, drie zeelten, drie rietvoorns, tien kolbleien, 5 baarzen en drie botten. Vooral de paling is bestemd voor de clandestiene handel. Tot nu toe zijn er geen verdachten aangehouden. De illegale fuiken worden vernietigd.

Lees ook:Vermiste Adri Knops viste illegaal op paling politie zoekt informatie!
Lees ook:Hondenbaasjes klagen over poepende vissers aan Otheense kreek in Terneuzen
Lees ook:Vissterfte bij dempen Grote Moere Grolloo
Lees ook:Paal voeren
Lees ook:UPDATE: Door karper in water getrokken invalide visser overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.