Nieuwe seizoen River monsters

Niet alleen in de oceanen, maar ook in de rivieren zwemmen gigantische vissen. Monsters met scherpe tanden waar je beter niet te dicht in de buurt moet komen. Maar dat is nu juist wat Jeremy Wade wel doet. De bioloog en visexpert reist de wereld af om verhalen van deze gevaarlijke zoetwatervissen met zijn eigen ogen na te trekken. Gewapend met zijn hengel en jarenlange kennis probeert hij de riviermonsters eigenhandig te vangen om ze vervolgens van dichtbij te bestuderen en hun angstaanjagende anatomie te tonen.

Zo gaat hij in Rusland op zoek naar een roofvis van zes meter die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van drie mensen en zoekt hij in Australië naar de uiterst zeldzame glyphis, een rivierhaai die nog maar door een paar mensen is waargenomen. Hoe gevaarlijk is deze bedreigde vissoort? Kan hij ook mensen aanvallen? Jeremy waagt het erop.
Legendes over levensgrote zoetwatermonsters die mensen aanvallen komen niet alleen voor in de buurt van Loch Ness, maar lijken een verschijnsel in meerdere culturen. Zijn het slechts spannende verhalen van stoere vissers of bestaan deze gevaarlijke vissoorten echt? Waar houden de fabels op en beginnen de feiten? De enige manier om daar achter te komen is om zelf op pad te gaan.
Zo hoort hij in Afrika over een onzichtbaar monster in de Zambezi-rivier dat vissers naar de bodem trekt. Jeremy gaat op zoek naar dit gevaarlijke wezen dat door de inwoners ‘Manduza’ is gedoopt. Ook onderzoekt hij in Afrika een vis die met haaien-achtige tanden die jaagt in groepen en het zelfs gemunt heeft op mensen. De omschrijving lijkt op een reuzenpiranha, maar die schijnen niet te leven in de Okavanga-delta. Of toch? De legende blijkt toch meer te zijn dan stoere visserslatijn.
Kijk vanaf donderdag 9 juli iedere week naar een nieuwe seizoen van River Monsters!

Lees ook:KERSTTIP: TELLING TALES JAARBOEKEN
Lees ook:Op de meerval met een centerpin
Lees ook:Dagboek van een ……………. Deel 4
Lees ook:Kijk zo moet het niet of wel?
Lees ook:Visverbod in de gracht Govert Flinckstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.