Visverbod in de gracht Govert Flinckstraat

ALMERE/ODEKE DE JONG – Leden van Hengelsportvereniging Almere mogen niet meer vissen in het water van de Govert Flinckstraat. Het gemeentebestuur stelt een visverbod in op de locatie om zo bewoners tegemoet te komen die al jaren klagen over inbreuk op de privacy door de vissers.

Dat meldt de gemeente in antwoord op vragen van Leefbaar Almere over de ontstane situatie in Tussen de Vaarten.

De hengelsportvereniging heeft een huurcontract tot 2015 in de gracht. De gemeente zegt het contract nu op. Mochten er toch vissers hun hengel uit willen gooien in de gracht, dan treedt de gemeente handhavend op.

Sinds 2011 zijn er bij de gemeente vier meldingen ontvangen van twee huishoudens in de straat over overlast van de vissers. Er is regelmatig contact geweest tussen de gemeente, hengelsportvereniging en de bewoners. Er is zelfs een hekje en beplanting aangelegd om te voorkomen dat de vissers terug zouden komen, maar dat mocht niet baten. Net als buurtbemiddeling en toezicht.

Omdat een gezamenlijke oplossing uit blijft, neemt de gemeente deze drastische maatregel.

Reactie van Jos Holla op Facebook

Heel bijzonder dat dit mogelijk is. De gemeente Almere stelt de klaagzang van 2 bewoners boven de vele sportvissers en kinderen die hier dagelijks met veel plezier een hengeltje uitgooien. De vraag is welke stappen de hengelsportvereniging nu gaat zetten, gewoon accepteren kan toch geen optie zijn. Daarnaast is volstrekt onduidelijk waar dit verbod precies geldt.

 

Lees ook:Leefbaar is intimidatie door sportvissers zat
Lees ook:Leerkrachten vissen aan de gracht
Lees ook:‘Vissen in Hoogeveen bijna onmogelijk’
Lees ook:Op bezoek bij watergoor te Nijkerk
Lees ook:Vijvers Hoogeveen niet bevisbaar deel 2

Eén reactie op “Visverbod in de gracht Govert Flinckstraat

  1. Nico Turfkruier

    Toch wel vreemd dat 4 klachten vanaf 2011 het voor een groot aantal mensen kan verpesten (2 x 2 klachten van dezelfde mensen) zal daar wat baksjies, oftewel smeergeld van deze 2 bewoners aan te pas zijn gekomen, om als gemeente, zo benepen te reageren want ik kan me niet voorstellen dat hier het democratisch beginsel is gebruikt.
    Ik zou zo zeggen gemeente keer om van deze stap en anders vissers laten we eens een gezellige zit in gaan houden zonder hengels, eens gezellig bijpraten de komende dagen, waar ?? je raad het al langs het water van de Govert Flinckstraat lijkt mij een prima plekje geen hengels wel een visstoeltje wie heeft er zin om dit een daar uitgebreid te bespreken.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.