karperjacht

Van de visgids uit Groningen ontving ik het onderstaande verslag wel wat oud maar doet  niks af aan het verhaal. Ik ben gek op visverhalen en andere leuke nieuwtje dus laat ze maar komen..Hier vind u trouwens de site van de visgids uit Groningen http://www.visgidsgroningen.nl/ en hier volgt zijn verslag Meneer de visgids waar was het trouwens ?

In mei 2011 zijn we met z’n tweetjes een hele week op karperjacht geweest. Mijn vriendin, Marjan, wilde graag mee maar niet in een bivvy. Na lang zoeken een mooie plas uitgezocht nabij Verdun met een Chalet direct aan het water en van alle gemakken voorzien.

We kwamen aan op een maandagmiddag en na eerst eens alles te hebben uitgepakt en opgeruimd gingen we de plas verkennen. Waar kwam de wind weg, zit er wier of waterplanten in het water.

Wel  al flink gevoerd (overigens de eigenaar voerde ook regelmatig bij) en dinsdagmorgenvroeg beginnen met vissen! De eerste vis was gelijk dé topvis van de plas! Een spiegelkarper van 46 pond! Tjonge jonge wat een bak van een karper zeg! Zijn lengte; 1 meter! Wow dit zou wat worden.

In de dagen daarna in totaal 27 karpers gevangen variërend van 15 tot 46 pond.  We hebben zelfs 2 x dezelfde karper weten te vangen. We visten van ’s morgens 05.00 uur tot ’s avonds 01.00 uur. Daarna alles binnendraaien en heerlijk dromen over de dikke karpers!

Het Chalet was, zoals gezegd, van alle gemakken voorzien. In totaal 6 slaapplaatsen, een fatsoenlijke zithoek, kookgelegenheid, koelkast, eigen douche en toilet. Ook hadden we een mooie veranda waar we ’s avonds (en overdag) heerlijk konden vertoeven.  Winkels en andere voorzieningen waren op aanvaardbare afstand.

We hadden de plas nagenoeg voor onszelf. Vanaf de donderdag zouden er pas weer gasten komen. Heerlijk een paar dagen met z’n tweeën in ‘the middle of nowhere’.  Helaas was er geen Wifi aanwezig maar we hadden onze laptop omgedoopt tot DVD speler en elke avond heerlijk buiten film gekeken.

 

Lees ook:De Visgids
Lees ook:6 JULI: SPECTACULAIRE VISDAG VOOR MINDER BEDEELDE JEUGD.
Lees ook:Op stap met de visgids
Lees ook:STREETFISHING GRONINGEN 2013 SUCCES
Lees ook:Bianca Venema en Lizette Beunders wereldkampioen karpervissen

4 reacties op “karperjacht

  1. Visgids Groningen

    Hey Wiebrand, Thx voor het plaatsen! Dat was bij Bel Foret. Deze plas ligt tussen Reims en Metz in. Groeten, Robert

      /  
  2. Visgids Groningen

    Hey Wiebrand, Thx voor het plaatsen! Dat was bij Bel Foret. Deze plas ligt tussen Reims en Metz in. Groeten, Robert

      /  
  3. Wiebrand Dragt

    graag gedaan en laat maar komen die verhalen

      /  
  4. Wiebrand Dragt

    graag gedaan en laat maar komen die verhalen

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.