6 JULI: SPECTACULAIRE VISDAG VOOR MINDER BEDEELDE JEUGD.

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe en de Visgids Groningen, Robert van der Kamp (foto), organiseren op zaterdag 6 juli samen een spectaculaire jeugddag voor kinderen van 12 tot 18 jaar waarvan de ouders het niet breed hebben. Deze kinderen zijn geselecteerd door MJD Groningen (Maatschappelijke en Juridische Dienstverlening Groningen). In totaal doen 33 kinderen mee.

De kinderen worden ’s morgens per touringcar van het MJD vanuit de stad naar camping De Waterwolf in Lauwerzijl-Oldehove aan het Reitdiep gebracht. Tal van vrijwilligers laten de kinderen hier kennis maken met het vissen. Zo komt de Noord Nederlandse Vliegvisvereniging demonstraties geven en helpen de vismeesters van de federatie om de kinderen te leren vistuigjes te maken. De Snoekstudiegroep laat de kinderen zien hoe ze een snoek kunnen vangen. Dit alles vormt de inleiding voor het meest spectaculaire programmaonderdeel: ruim 20 vrijwilligers uit het hele land komen met hun compleet uitgeruste professionele visboten naar het Reitdiep om hier met de kinderen het water op te gaan en te vissen! De dag begint op de camping om 10:00 uur. Om 16:00 uur worden de kinderen naar Groningen teruggebracht. Voor de vrijwilligers is er na afloop nog gelegenheid om na te praten en na te genieten onder het genot van een hapje en een drankje.

De organisatie bedankt op voorhand de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om de deelnemende jeugd wellicht de dag van hun leven te bezorgen.
Voor meer info kunt u contact opnemen met: Renate Jager van de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe: 0592-542890 (van 9:00 tot 13:00), [email protected]. Visgids Robert van der Kamp: 06-22245936, [email protected].

Uiteraard is de pers van harte welkom om de dag mee te maken.

Lees ook:De Visgids
Lees ook:Op stap met de visgids
Lees ook:Goederen herkomst onbekend politie zoekt hulp
Lees ook:Speciaal voor de jeugdige karpervissers
Lees ook:Karper mee neem verbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.