60 stuks schubkarpers dood door uitzet kruiskarper.

Soms krijg je van die berichten waarvan je denk wat moet je ermee? Had ik van de week het verhaal van de grote Moeren in Drenthe die ze aan het vol gooien zijn zonder dat de vis is verplaats, kreeg ik nu deze. Had het verhaal al gehoord maar niemand wou zijn er naam eronder zetten.

Ook op de S57 te Laren gld zijn alle karpers van het oude bestand dood en geborgen. Ruim 60 stuks mooie schubkarpers zijn geborgen door het bestuur en 11 vissen zijn begraven door vissers. Dit gebeuren na een uitzetting van 300 kg kroes/kruiskarper 4 July jl, hartje zomer met een hittegolf in het vooruitzicht, dit op een 3 ha karper vijver. In mijn ogen(en vele met mij) een bijzondere slechte keuze om in hartje zomer vis uit te zetten en in deze hoeveelheid per m2 viswater.

Reden van de uitzetting is het bestand op peil houden en witvissers meer kans te geven? Een kroeskarper zou Cormoran(  aalscholver) bestendig zijn. Ik heb nog nooit zoveel van die zwarte krengen bij elkaar gezien. Vreetorgies worden er gehouden! Ze kunnen amper op hoogte komen als ze worden gestoord. Sommige van die blackbirds blijven gewoon zitten op de visbestendige eilandjes(schapegaas) en poetsen hun veren. Kortom van die uitzetting zal alleen de grotere exemplaren over blijven, en het oude bestand aan schub was al geruimd!

Ik moest het ff kwijt See You The Carp Whisperer

(Noot van de blogger heb contact gezocht met de hsv in kwestie voor hun verhaal)

Lees ook:Urban fishing London docks
Lees ook:Reaktie op zorgen karperbestand door de Carp Whisperer
Lees ook:Gratis First aid voor de karper
Lees ook:Flevobaits op Facebook
Lees ook:Monkey Climber magazine #4 out now!

Eén reactie op “60 stuks schubkarpers dood door uitzet kruiskarper.

  1. Maik

    Hallo, heb je reactie gehad van de vereniging?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.