Review Carpzone Reclining chair – door Frank Huisman

Dat mijn maatje Frank een goede stoel nodig heeft dat is duidelijk hieronder zijn review over de Carpzone Reclining chair  Frank Huisman, een zeer ervaren visser met een grote rugzak aan kennis op het gebied van materiaal en de ontwikkeling ervan, onderwierp de GCP Carpzone reclining chair aan een grondige test. Hieronder zijn verhaal:

Het Engelse bedrijf CarpZone zegt stoelen, tenten, stretchers,  tassen en dergelijke op de markt te brengen van een goede kwaliteit tegen een lagere prijs dan gebruikelijk. Aangezien ik kort geleden een stoel heb geleend van één gerenommeerd Engels merk en zelf een goede stoel moest hebben vanwege mijn slechte rug, zag ik mijn kans schoon om deze bewering eens te toetsen. Zo kwam de CarpZone Recling Chair op mijn pad.
Deze stoel is met zes kilo licht te noemen en laat zich compact meenemen. De modderpoten zorgen ervoor dat je niet wegzakt op een zachte ondergrond en zitten niet in de weg als je de  stoel weer opvouwt. Het mechanisme waarmee je de poten in lengte kunt verstellen werkt simpel en goed. Waar ik met een andere stoel met mijn 115kg regelmatig door de blokkering heen ging en daarna scheef op mijn stoel zat, weet dit systeem vooralsnog van geen wijken.
De stoel zit comfortabel, de bekleding is zacht en er is zelfs gedacht aan een heus hoofdkussen voor wanneer de stoel in de horizontale stand gaat. Het is tenslotte een ‘reclining chair’ , wat ligstoel betekent. Het verstellen van de rugleuning geschiedt met een stevige verstelknop, waar je goed grip op hebt.
De armleuningen hebben inmiddels een aantal sessies achter de rug waarin ik ze aardig belast heb. Omdat ik een beenprothese draag en mijn rug slecht is moet ik het vooral van mijn armen hebben bij het opstaan en het zitten. Hierbij wordt elke leuning telkens met zeker veertig kilo belast. Ook hier nog geen spoor van slijtage of iets dergelijks.

Conclusie: De stoel komt degelijk over en doet voor wat betreft comfort en kwaliteit niet onder voor dezelfde  type stoelen van de grote Engelse merken. De prijs echter wel en dat is voor veel karpervissers zeer welkom in deze pittige economische tijden. Dit geldt ook voor de andere artikelen van Carpzone. Mede daardoor dicht ik Carpzone een goede kans toe op deze drukke markt.
Frank Huisman

 

Lees ook:De Carpzone barrow
Lees ook:KH Baits and Tackle lanceert een eigen top kwaliteit boilie lijn!
Lees ook:The Dude is coming
Lees ook:‘Frank zou dit graag zo gewild hebben’
Lees ook:Old school ontmoet new school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.