Betaalwater de toekomst van Nederland?

Ik zal eens  bolletje opgooien eentje die niet leuk is maar zeker eens het denken waard. Ik denk dat we over twintig jaar( of eerder)  geen open water meer hebben waar we kunnen karper vissen zoals we nu doen. Waarom denk ik dit nou hierom sinds ik bezig ben met blogs valt het me op dat ik steeds vaker dingen tegen kom als karper sterfte, visdiefstal, vreemde planten en vissen, af vissing, en oostblokkers. En daarbij kwakken we met z’n allen van alles in het water waarvan we de gevolgen op de langere termijn niet kennen.

Ik heb wat jaartjes in Engeland mogen rondlopen en daar is het al zo ver, alleen dat heet een btw been btw maar  een syndicaat andere naam voor het zelfde ding. Kan er natuurlijk naast zitten maar ben bang dat alles nog wel eens goed fout kan gaan in de toekomst voor onze mooie sport. of gooi ik nu de bekende knuppel in het hoenderhok???. Zal er binnenkort eens terug op komen in een bekend maandblad. reageren mag ben wel benieuwd hoe iedereen er over denkt.

 

Lees ook:Aflevering 1 van Carpe Diem online
Lees ook:Karperdiefstal met een net.
Lees ook:Week makers in Kunstaas wel zo veilig??
Lees ook:Nick Beuvink In Nash Benelux Team
Lees ook:Het groote facebook interview (deel 1)

2 reacties op “Betaalwater de toekomst van Nederland?

  1. Mark Beernink

    Of het goed fout kan gaan met het karpervissen, kan ik volmondig ‘ja’op antwoorden. Gelukkig is het wel zo de laatste jaren preventief word opgetreden om deze wantoestanden, bijvoorbeeld overlast, tegen te gaan. Ik ben van mening dat het zeker nog niet te laat is het karpervissen te zuiveren van de smet die er soms op rust.
    Als we dit willen ligt er een grote verantwoordelijkheid bij de Hengelsportverenigingen en haar leden. Elkaar aanspreken op wangedrag meer en grotere controles als dan niet in samenwerking met gemeenten en politie. Dit vergt tijd energie en geld maar dit zal zeker effect hebben.
    Nu haal je ook aan wat we allemaal in het water dumpen en de lange termijn effecten, dit is een heel ander verhaal minsten zo belangrijk voor het welzijn vis. Hier ligt denk ik een belangrijke taak voor de producten van aas. De wat meer doorgewinterde karpervissers weten wel hoe je moet voeren wat verantwoorde hoeveelheden zijn en hoe je op een verantwoorde manier particles moet bereidden. Een ander verhaal zijn de beginnende karpervissers die dit niet weten, ook dumpen zij rustig 5 kilo mais op een stadputje omdat ze in kapermagazins lezen dat er op grote wateren in buiten- en binnenland grote hoeveelheden voer gedumpt worden. zij nemen wellicht aan dat dit ook van toepassing is op klein wateren. Het is denk ik goed dat karpermagazines ook onderwerpen opnemen waaruit beginnende karpervissers informatie kunnen halen.
    Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor de producenten en winkelier.

    Alles in ogenschouw nemende denk ik dat het nog niet te laat is en hangt alles samen met optreden, informeren en aanspreken.

    Groet,
    Mark

      /  
  2. Remko

    Het probleem zit hem in de controle en begeleiding, zoals Mark ook al zegt, onderlinge controle is er weinig. Een beginner die cruciale fouten maakt wordt niet gecorrigeert. Polen weten precies de controles te omzeilen of te sabboteren..
    De bevoegdheden van een normale controleur zijn 0.0.. Politie of BOA’s ondersteunen niet genoeg..

    Tja dan gaan de viswateren wel kapot..

    Op de harde circuit wateren zie je dit allemaal wel, iedereen kent mekaar en er is sociale controle, er zullen ook zeker schermutselingen tussen vissers zijn, maar gelukkig merk ik daar steeds minder van..

    Voordeel van een syndicaat of een BTW is dat er 24x7x365 dagen per jaar een controle plaats vind, een beheerder woont vaak on-site, en kan gelijk inspringen op misstanden.. Ook controle op de manier van vissen kan dan beter gecontroleerd worden..
    Ik ben van mening dat menig BTW vis er beter uitziet dan een vis uit een verenigings putje… Op openwater stelsels zoals grote plassen of rivieren etc is het wel een stuk beter, maar hier zie je ook vaak alleen de serieuzere vissers..

    Een ander nadeel vind ik de kosten van een BTW.. 300 euro voor een weekje is voor een die-hard visser niet te betalen om er elke week te zitten.. Ik zou best 200-400 euro over hebben om een heel jaar op een goed beheerde put te mogen vissen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.