44ponds karper gevangen in Lemmer

 

 
dikke bak

Hoezo geen dikke vissen in Friesland normaal is het stil over de bde vangsten daar maar deze kwam ik tegen op het www. Op verzoek van mijn vismaat uit Lemmer Steffen Menger zijn Fieldtester Geurt en ik het pinksterweekend gaan karpervissen op een locatie in Lemmer. Uit respect voor 2 lokale vissers Willem-Jan en Pim zullen we de exacte locatie niet bekent maken.

Nadat Steffen de karperstek enkele dagen had voorgevoerd, zijn Geurt en ik vrijdag afgereisd naar Lemmer. Zo rond 20.00 uur lag alles klaar en kon het wachten beginnen. Zo rond 5 uur na een bijna slapeloze nacht door een schommelende en kreunende boot werd ik weer wakker. En lag eens te balen dat de nacht niets had gebracht.  Maar om kwart voor 6 gebeurde het!  Een schreeuwende pieper bleek (tot nu toe) de mooiste run uit mijn leven! Op sokken naar buiten, rennen naar de hengel…. en hangen! Snel manoeuvreren om de boompjes heen zodat ik de vis kon drillen in de lengte van het kanaal.

Eenmaal onder de kant bleef de karper diep. Het duurde zeker 10 minuten voordat we de karper zagen. Ik zei tegen Geurt:  dit is zeker weer een dikke 30+er!.

Geurt schepte de karper en toen zagen we een gigantische kanaal schub. Met zijn tweeën haalden we de vis eruit. Mijn hart ging sneller kloppen want deze vis gaat richting de 40 denk ik nog. Eenmaal aan de weegklok geeft de weegschaal 22 kilo aan!!  Wat een BAK, en dat gewoon op een open water.

Deze schitterende karper zal mij nog lang bijblijven! Al is het omdat je op dit water s’morgens om 10 uur de hengels moet indraaien door boten die proberen te ringsteken op de top van je hengel en de jeugd van 13 jaar die met opgefokte motoren achter een rubberbootje ongeveer 30x voorbij komen razen.

Voor mij persoonlijk een top weekend!  Helaas bleef het verder bij deze ene karper, jammer want ik had graag gezien dat mijn vismaten ook hun visje hadden gepakt. Maar die zijn de volgende keer weer aan de beurt!

Tot het volgende avontuur maar weer .
Groeten Ids Idzenga .

http://www.karpervisseninnederland.nl/44ponds-karper-gevangen-in-lemmer/

Lees ook:B.C.O. 2014
Lees ook:De Amsterdamse Nijl
Lees ook:Street fisching
Lees ook:GROOTSCHALIGE VISSERIJCONTROLE IN REGIO WEST EN GOOI & EEMLAND
Lees ook:Duitse record karper Mary is dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.