Gast blog van Jasper Korll over het vertrouwen hebben in je visserij.

Ik vond het verzoek van Wiebrand leuk, om een keer een gast blog te schrijven en het onderwerp was geheel mijn eigen keuze, wat wil je nog meer!? Als het maar over vissen gaat en het liefst dat andere er nog wat van leren ook.

Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Jasper Korll, 17 jaar oud en vis al van jongs af aan. Sinds me 7e ben ik in aanraking gekomen met het karpervissen en in 10 jaar tijd groeit mijn passie nog steeds en leer ik elke keer weer bij. Ik hou ervan om met andere te discussiëren over onderwerpen zoals onderlijnen en voerstrategieën want daar kan je alleen maar van leren! Vissen is zo erg mijn ding geworden dat ik na mijn mavo ben begonnen aan de Sportvisacademie in Alkmaar ben begonnen, iets waar ik een andere keer graag nog een keer over zou willen schrijven.

Mijn keuze was vrij snel gemaakt:
De eerste keer schrijf ik over: Vertrouwen hebben in je visserij, en dan vooral je aas!

Vertrouwen hebben in je aas is erg belangrijk, veel te vaak zie ik nog jongens vissen met boilies waar ze geen vertrouwen in hebben, of je hoort: het is 15 euro per kg dus het zal wel goed zijn! Zodra ze met dit kilozakje boilies 2 keer hebben gevist, maar 2 keer niks hebben gevangen zijn het plots slechte boilies? Nee, zo gaat dat niet.

Wat ik aanraad om te doen is, dat je in achterhoofd houdt hoeveel je gaat gebruiken en hoeveel je maximaal wilt uitgeven per kilogram. De meeste hengelsportzaken hebben wel een huismerk range die rond de 6 euro per kg zit, altijd het proberen waard. Ook zou ik even op internet gaan kijken naar verschillende bedrijven die boilies verkopen, de meeste leveren ook allemaal vers en van goede kwaliteit.

Ook bij mij ging het precies hetzelfde, het geld wat ik bij elkaar sprokkelde met 2 krantenwijken en mijn zakgeld, ging bijna alles naar de hengelsport winkel. Iedere keer werden er nieuwe zakjes boilies gehaald, waarna ik vervolgens 1 lade van de vriezer had veroverd en hier 15kg boilies in had zitten. Plots kreeg ik vertrouwen in dit aas omdat ik er langer en vaker mee viste! Inmiddels een aantal jaar later had ik een eigen vrieskist waar zo’n 75kg boilies in past, nu kon ik echt in gaan slaan, maar welke?

Ik ben gaan zoeken op internet en kwam op de site van Bossche boilies terecht, gelijk kreeg ik het gevoel dat dit de boilies waren waar ik vertrouwen in had, en niet geheel onbelangrijk onder de 5 euro per kilo!!
Om te beginnen heb ik in najaar 2011 eerst 30 kilo besteld om te kijken of ik het wat vond, bevielen mij uitstekend. En het voorjaar 2012 heb ik weer met Mark, de eigenaar, contact opgenomen en 5 dagen later kon ik 75 kilo vers gedraaide boilies op komen halen. Uiteraard ging het jaar 2013 precies hetzelfde.
Voor mij is de Secret Fish van Bossche boilies echt een boilie waar ik altijd op kan vertrouwen, ik heb zowel op stadswater als kanalen en zandafgravingen zeer goed gevangen.
Ook het jaar 2014 zal ik weer kiezen voor deze boilies.

 

Ik haal ze altijd bij Mark zelf op in Ammerzoden, een plaatsje vlakbij Den Bosch, maar er zijn ook afhaalpunten in Zwolle en Zevenhuizen. En zelfs in België is er een afhaalpunt!

Ik zou zeggen; vis eens met een aas een langere periode, dan zou je er meer vertrouwen in krijgen, en dat is wel het aller belangrijkste bij deze visserij.

Jasper Korll

Lees ook:Nieuwsbrief Flevobaits
Lees ook:Naturalbaits de jeugd heeft de toekomst
Lees ook:The dude nu ook in Boilies en aas
Lees ook:KH Baits and Tackle lanceert een eigen top kwaliteit boilie lijn!
Lees ook:Win 5 kg bollen van Karperzone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.